Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Kanariansaarten luonto ja aktiivimatkailu: Seikkailua tulivuorilla ja kävelyretkillä paratiisirannoilla

Kanariansaarten ainutlaatuinen luonto ja monipuoliset maisemat tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia aktiivimatkailijoille. Tämä artikkeli kattaa kaiken, mitä tarvitset tietää Kanariansaarten luonnosta ja aktiivimatkailusta, sisältäen tietoa saarten parhaista patikointireiteistä, upeimmista rannoista, merenelämän seurannasta, maastopyöräilystä, sukelluksesta, surffauksesta ja muista aktiviteeteista. Olitpa sitten innokas luontoaktiviteettien ystävä tai haluat vain nauttia kauniista maisemista, tämä opas antaa sinulle kaiken tarvittavan tiedon seuraavaa Kanariansaarten matkaa varten.

Kanariansaarten Luonnon Monimuotoisuus

Kanariansaarten luonto on ainutlaatuinen. Saaret ovat koti monille endeemisille kasvi- ja eläinlajeille, joita ei löydy mistään muualta maailmasta. Voit nähdä näitä lajeja saarten monissa suojelualueissa ja kansallispuistoissa, kuten Caldera de Taburiente La Palmalla tai Garajonay La Gomeralla.

Kukin saari on erilainen ja tarjoaa erilaisia maisemia, joista nauttia. Teneriffalla voit vaeltaa korkean Teide-vuoren huipulle, kun taas Gran Canarialla voit ihastella vehreitä laaksoja ja dramaattisia kalliojyrkänteitä.

Patikointi Kanariansaarilla

Kanariansaaret ovat patikoijan paratiisi. Saarilta löytyy runsaasti patikointireittejä, jotka sopivat kaikentasoisille vaeltajille. Voit valita helpon kävelyn pitkin rantaviivaa, keskitason reitin metsän halki tai haastavan nousun jollekin saarten korkeimmista huipuista.

Esimerkiksi Teneriffalla voit vaeltaa Teiden kansallispuistossa, jossa on useita reittejä, jotka johtavat Espanjan korkeimman huipun, Teiden, ympärille. Gran Canarialla taas löytyy monipuolisia patikointireittejä, jotka kulkevat läpi saaren monimuotoisen luonnon, kuten Roque Nublo -reitin tai Pico de las Nieves -reitin.

Upeat Rannat ja Merenelämä

Kanariansaaret ovat tunnettuja upeista rannoistaan, joita on kaikenlaisia: hiekkarantoja, kivirantoja, mustahiekkaisia rantoja ja paljon muuta. Monet niistä tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet snorklaukseen ja sukellukseen, jossa voit tutkia rikasta merenelämää.

Erityisesti El Hierro ja La Palma ovat suosittuja sukeltajien keskuudessa niiden kirkkaiden vesien ja monipuolisen merenelämän ansiosta. Voit nähdä kaikenlaista, kuten rauskut, kilpikonnat, delfiinit ja jopa valaita!

Surffaus ja Purjelautailu

Kanariansaaret ovat tunnettuja erinomaisista surffausolosuhteistaan. Saarten lämmin sää ja hyvät tuuliolosuhteet houkuttelevat purjehtijoita ja surffaajia ympäri maailmaa. Saaret tarjoavat myös monia eri tasoisten surffauspaikkoja, joten kaikki pääsevät nauttimaan aalloista.

Esimerkiksi Fuerteventuran saarella on pitkiä hiekkarantoja, jotka houkuttelevat erityisesti purjelautailijoita ja surffaajia. Lanzaroten Famara Beach taas on tunnettu erinomaisista surffausolosuhteistaan.

Maastopyöräily

Maastopyöräily on toinen suosittu aktiviteetti Kanariansaarilla. Saarten monipuoliset maisemat ja hyväkuntoiset pyöräreitit tekevät niistä ihanteellisen maastopyöräilykohteen. Voit ajaa pitkin rantoja, kiivetä vuoristoon tai tutkia saarten metsiä pyörällä.

Esimerkiksi Gran Canarialla ja Teneriffalla on useita maastopyöräreittejä, jotka tarjoavat upeat näkymät saarten maisemiin. Myös La Palman ja El Hieron karut maisemat tarjoavat haastavia reittejä kokeneemmille pyöräilijöille.

Golf Kanariansaarilla

Kanariansaarilla on useita laadukkaita golfkenttiä, joissa voit nauttia suosikkilajistasi upeissa maisemissa. Saarten leuto ilmasto tekee golfista mahdollista ympäri vuoden.

Esimerkiksi Teneriffan Costa Adejessa ja Gran Canarian Maspalomasissa on maailmanluokan golfkenttiä, jotka tarjoavat upeat näkymät Atlantin valtamerelle. Monet golfkentät tarjoavat myös opetusta, jos haluat parantaa taitojasi loman aikana.

Luonnonihmeitä

Kanariansaaret tarjoavat myös lukuisia luonnonihmeitä, joita ei kannata jättää väliin. Esimerkiksi Teneriffan Teide-vuori, joka on maailman kolmanneksi suurin tulivuoren muodostama kilpi, on vaikuttava nähtävyys.

Toinen luonnonihme on El Hierro, joka on maailman ensimmäinen saari, joka saa kaiken energiansa uusiutuvista lähteistä. Saarella on myös monia luonnon kauneuskohteita, kuten El Sabinar -metsä, jossa kasvaa vanhoja ja taipuneita junipereitä.

Ympäristötietoisuus ja Vastuullinen Matkailu

Kanariansaarten luonto on ainutlaatuinen ja arvokas. Matkailijoiden on tärkeää kunnioittaa ympäristöä ja harjoittaa vastuullista matkailua. Tämä tarkoittaa esimerkiksi luonnonsuojelualueilla olevien sääntöjen noudattamista, roskien keräämistä ja veden ja energian säästämistä.

Monet saarten majoituspaikat ja matkanjärjestäjät ovat sitoutuneet kestävään matkailuun. Ne tarjoavat esimerkiksi ekologisia majoitusvaihtoehtoja tai järjestävät ympäristöystävällisiä retkiä.

Kanariansaarten Villieläimet

Lopuksi, ei voi puhua Kanariansaarten luonnosta puhumatta saarten villieläimistä. Saaret ovat koti monille lajeille, jotka eivät elä missään muualla maailmassa. Voit nähdä esimerkiksi kanariankyyhkyn, kanariankultaherhiläisen ja kanarianlepakon.

Merellä voit ihailla valaiden ja delfiinien leikkiä. Erityisesti Teneriffan ja La Gomeran vesillä on usein mahdollisuus nähdä näitä ihmeellisiä olentoja. On olemassa monia järjestäjiä, jotka tarjoavat retkiä valaiden ja delfiinien katseluun, mutta on tärkeää valita sellainen, joka kunnioittaa eläinten luontaisia elinympäristöjä ja käyttäytymistä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: