Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Upea matkakohde tarjoaa aurinkoa, rantalomaa ja kulttuurin lumoa!

Kanariansaaret ovat Espanjan autonominen yhteisö, joka sijaitsee Atlantin valtameren läntisellä osalla. Saariryhmän seitsemän pääsaarta tarjoaa rikkaan kulttuurin, lämpimän ilmaston ja upean luonnon, jotka tekevät niistä suositun matkakohteen. Tämä artikkeli kattaa kaiken tarpeellisen tiedon Kanariansaarista, niiden ilmastosta, rannoista, kulttuurista, ruoasta, urheilusta ja erilaisista aktiviteeteista, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista.

Sijainti ja saariryhmä

Kanariansaaret sijaitsevat Atlantin valtameren läntisellä osalla, noin 100 kilometriä Marokon länsirannikolta. Saariryhmään kuuluu seitsemän pääsaarta: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Teneriffa, La Palma, La Gomera ja El Hierro. Kukin saari on erilainen ja tarjoaa oman ainutlaatuisen seikkailunsa.

Jokainen saari tarjoaa matkailijoille erilaisia maisemia ja elämyksiä. Esimerkiksi Teneriffalla voi ihailla upeaa Teide-vuorta, kun taas La Palmalla voi tutustua kauniiseen kansallispuistoon ja sen ainutlaatuiseen kasvillisuuteen.

Ilmasto

Kanariansaarten ilmasto on subtrooppinen, mikä tarkoittaa, että siellä on lämmin ympäri vuoden. Saariryhmä on tunnettu ”ikuisena keväänä”, sillä keskilämpötila vaihtelee 18-24 asteen välillä. Tämä tekee saarista ihanteellisen matkakohteen milloin tahansa vuodesta.

Sääolosuhteet vaihtelevat hieman saarten välillä. Esimerkiksi Lanzaroten ja Fuerteventuran kuivemmat, aavikkomaiset olosuhteet eroavat huomattavasti pohjoisempien saarten, kuten La Palman ja Teneriffan, vehreästä ja vuoristoisesta luonnosta.

Upeat Rannat

Kanariansaaret ovat kuuluisia upeista rannoistaan, joita on jokaisella saarella. Monipuolisuus on avainsana – löydät hiekkarantoja, kivirantoja, mustahiekkaisia rantoja ja paljon muuta. Jotkut rannat, kuten Maspalomasin dyynit Gran Canarialla, ovat niin upeita, että ne ovat matkailijoiden ykköskohteita.

Fuerteventuran saarella on pitkiä hiekkarantoja, jotka houkuttelevat erityisesti surffaajia ja purjelautailijoita, kun taas Lanzarotella voit löytää ainutlaatuisia mustahiekkaisia rantoja, jotka ovat peräisin saaren vulkaanisesta historiasta.

Rikas Kulttuuri

Kanariansaarten kulttuuri on monimuotoinen yhdistelmä alkuperäiskansojen, espanjalaisten valloittajien ja eri siirtolaisten perinteitä. Museoissa, kuten Gran Canarian Cueva Pintadassa tai Teneriffan Museo de la Naturaleza y el Hombre, voit oppia saariryhmän rikkaasta historiasta ja perinteistä.

Saariryhmän kulttuuri on myös rikastunut useilla festivaaleilla, jotka juhlivat paikallista musiikkia, tanssia, ruokaa ja uskontoa. Esimerkkejä näistä ovat kuuluisa karnevaali Santa Cruz de Tenerifessa ja Romería de San Marcos El Hierrossa.

Herkullinen Ruoka

Kanariansaarten ruokakulttuuri on yhtä monipuolinen kuin saariryhmä itse. Täällä voit maistaa paikallisia herkkuja, kuten ”papas arrugadas” (ryppyiset perunat), jotka tarjoillaan usein ”mojo”-kastikkeen kanssa. Merenelävät ovat myös tärkeä osa paikallista ruokavaliota, ja voit nauttia tuoreista kaloista ja äyriäisistä monissa rantaravintoloissa.

Jälkiruoaksi voit kokeilla ”bienmesabe”, joka on makea jälkiruoka, joka koostuu mantelista, sitruunankuoresta, kanelista ja sokerista. Myös paikalliset viinit ja juomat, kuten hunajarommi, ovat suositeltavia.

Aktiviteetit ja Urheilu

Aktiivisille lomalaisille Kanariansaaret tarjoavat monenlaisia aktiviteetteja. Lajien kirjo on laaja – voit kokeilla kaikkea patikoinnista purjelautailuun ja sukeltamiseen. Erityisesti surffaajat, purjelautailijat ja sukeltajat löytävät saarilta ihanteelliset olosuhteet harrastuksilleen.

Puhumattakaan saarten upeista patikointireiteistä, jotka kulkevat läpi vuoristojen, metsien ja jopa tulivuorten. Esimerkiksi Teide-vuorelle Teneriffalla voi tehdä opastettuja vaelluksia, ja La Gomeran Garajonayn kansallispuistossa voit kävellä ainutlaatuisen laurisilva-metsän läpi.

Luonto ja Villieläimet

Kanariansaarten luonto on monimuotoinen ja kaunis. Saaret ovat kuuluisia niiden ainutlaatuisesta kasvistosta ja eläimistöstä, johon kuuluu yli 500 endemistä lajia, jotka eivät kasva missään muualla maailmassa. Voit ihailla näitä lajeja kansallispuistoissa ja suojelualueilla, kuten Teiden kansallispuistossa Teneriffalla tai Timanfayan kansallispuistossa Lanzarotella.

Merellä voit nähdä valaita ja delfiinejä, erityisesti Teneriffan ja La Gomeran rannikolla. Nämä alueet ovat kuuluisia siitä, että ne ovat yksi parhaista paikoista valaiden ja delfiinien tarkkailuun Euroopassa.

Ostokset

Ostoksille meneminen on myös osa Kanariansaarten kokemusta. Saarilla on laaja valikoima ostosmahdollisuuksia, aina suurista ostoskeskuksista pieniin paikallisiin putiikkeihin. Voit ostaa kaikkea designervaatteista käsitöihin ja paikallisiin herkkuihin.

Esimerkiksi Gran Canarian Las Palmasissa sijaitseva Triana-ostosalue tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, kun taas Teneriffan Santa Cruzissa sijaitsevat paikalliset markkinat myyvät tuoreita tuotteita ja käsintehtyjä käsitöitä.

Yöelämä

Kanariansaarilla on vilkas yöelämä, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Voit nauttia live-musiikista, tanssia yökerhoissa tai rentoutua rauhallisemmissa cocktailbaareissa. Erityisesti Gran Canaria ja Teneriffa ovat tunnettuja yöelämästään.

Playa del Ingles Gran Canarialla on kuuluisa yökerhoistaan ja bileistään, kun taas Teneriffan Playa de las Americas tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja. Jokaisella saarella on kuitenkin oma ainutlaatuinen yöelämänsä, joten voit löytää omia suosikkejasi.

Saarten Väliset Matkat

Saarten väliset matkat ovat helppoja ja nopeita, joten voit helposti tutustua useampaan saareen yhden loman aikana. Lautat ja paikalliset lentoyhtiöt yhdistävät saaret, ja matkaa voi tehdä myös päiväretkillä.

Esimerkiksi voit viettää päivän vierailemalla La Gomeralla, jos olet lomalla Teneriffalla, tai vierailla majesteettisessa Teide-vuoren kansallispuistossa päiväretkellä, jos olet lomalla Gran Canarialla.

Perheystävällisyys

Kanariansaaret ovat myös perheystävällinen matkakohde. Monet rannat ovat lapsiystävällisiä, ja saarilta löytyy paljon aktiviteetteja koko perheelle. Esimerkiksi Teneriffalla sijaitsevat Loro Parque ja Siam Park tarjoavat päivän täynnä hauskaa sekä aikuisille että lapsille.

Saarilla on myös laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja perheille, mukaan lukien perhehotellit, huoneistot ja huvilat. Joten, olitpa sitten perhelomalla tai suunnittelet seikkailua lasten kanssa, Kanariansaarilta löytyy paljon tekemistä ja näkemistä.

Majoitusvaihtoehdot

Kanariansaarilla on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat jokaiselle budjetille ja makuun. Tarjolla on kaikkea luksushotelleista, boutique-hotelleihin, huoneistoihin, huviloihin ja hostelleihin.

Esimerkiksi Gran Canarialla ja Teneriffalla on useita viiden tähden hotelleja, jotka tarjoavat kaiken mahdollisen luksuksen. Toisaalta, jos etsit rauhallisempaa lomaa luonnon helmassa, saarilta löytyy myös lukuisia maaseutumatkailukohteita ja ekomajoitusvaihtoehtoja.

%d bloggaajaa tykkää tästä: