Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Vinkkejä lomakassan säästöön

Matkakuume iskee usein säännöllisin väliajoin ja seuraavaa lomamatkaa on aina hauskaa suunnitella. Lomahaaveiden toteuttaminen vaatii kuitenkin rahaa, jolloin talouden tasapaino on avainasemassa matkustajan arjessa. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä lomakassan säästöön, jotta mahdollistat seuraavan matkasi helposti.

Matkailu ja etenkin ulkomaille reissaaminen on edelleen melko ylellinen harrastus ja se vaatii monelta paljon resursseja. Lennot ovat kalliita ja matkustukseen liittyy tiettyjä vakiokuluja, kuten majoitus ja ruoka. Lisäksi menoihin voivat vaikuttaa tietyt aktiviteetit ja kohteessa liikkuminen esimerkiksi taksilla tai junalla. Sen takia on hyvä, että matkaaja aloittaa suunnittelemaan lomansa rahoittamista hyvissä ajoin, jotta unelmasta tulee totta arjen pyöriessä samanaikaisesti.

Tee lomabudjetti ja säästösuunnitelma

Tärkein vaihe säästämisessä lomaa varten ovat suunnittelu ja huolelliset laskelmat matkaan liittyvistä kustannuksista. Tässä lasketaan tarkkaan, kuinka paljon matka maksaa kokonaisuudessaan, mikä kertoo sinulle konkreettisesti tarvittavan säästösumman. Kun säästösumma on selvillä, aletaan miettiä ja suunnitella, kuinka sen voi säästämisellä tavoittaa.

Säästösuunnitelma on usein helpompaa, kuin mitä kokematon säästäjä voi kuvitella. Tärkeintä on aloittaminen ja siihen voi ryhtyä pienilläkin summilla. Tulevaisuudessa häämöttävä lomamatka on varmasti matkailua rakastavalle loistava motivaatio, joten säästäminenkin sujunee luonnollisesti, kun tarkat suunnitelmat on laadittu.

Lomasäästäjä voi esimerkiksi sopia pankin kanssa, että nettotuloista otetaan automaattisesti lomakassaan esimerkiksi 10 %. Säästötili tekee säästämisestä lähes huomaamatonta, jolloin sinun ei tarvitse ajatella toimintaa. Matkaan voi usein riittää, kun säästää esimerkiksi 50 euroa kuukaudessa, joka tekee puolessa vuodessa 300 euroa ja vuodessa 600 euroa. Kun säästämisen makuun on päästy kunnolla, lisää se usein motivaatiota säästää entisestään, koska säästäminen tuo onnellisuuden tunnetta pitkällä tähtäimellä.

Karsi turhat kustannukset

Kun tiedät tarvittavan matkasummasi ja olet alkanut säästää kuukausittaisista tuloistasi sopivan osuuden, on aika ottaa tarkasteluun arjen menot ja kustannukset. Jokapäiväinen elämä voi sisältää menoja, jotka hetkellisesti tuntuvat pieniltä ja mitättömiltäkin, mutta ne voivat pieninä puroina muodostaa suurenkin joen.

Menoja kirjaamalla, saat käsityksen siitä, kuinka paljon sinulla voi kulua rahaa esimerkiksi heräteostoksiin tai spontaaneihin kahvinjuonteihin kaupungilla. Näistä voi saada helposti aikaan suuren summan, jonka voi myös säästää seuraavaa lomamatkaa varten. On myös hyvä etsiä edullisempia vaihtoehtoja arjen pieniin mukavuuksiin. Kahvin voi esimerkiksi keittää kotona ja ottaa mukaan, lisäksi ruokakauppojen tarjoushyllyjä kannattaa tarkistella, koska siellä voi olla laadukkaita tuotteita alennettuun hintaan.

Menokurissa kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus, eikä siinä kannata mennä äärimmäisyyksiin. Jos kaikesta kieltäytyy totaalisesti, voi motivaatio matkakassaan säästämiseen haihtua nopeasti.

Vertaa ja kilpailuta lainasi

Laskut ja lainanlyhennykset kuuluvat budjetoinnissa yleensä kiinteisiin kustannuksiin ja niitä on vapaa-ajan rientoja vaikeampaa karsia. Ne voivat tuntua joillekin jopa esteenä aloittaa säästäminen, jos lyhennyksiä on maksettava moneen paikkaan. Lisäksi niiden korot ja muut kustannukset voivat haukata ison osan kuukausittaisesta budjetista.

Lainoja voi kuitenkin verrata ja kilpailuttaa, jolloin lainanvertailusivusto etsii sinulle sopivimmat ja edullisimmat lainat. Hakutulokset nojautuvat omiin henkilökohtaisiin tietoihisi, jotka annat lainanvertailijalle etukäteen. Vertaa lainoja, jotta saat neutraalia ja puolueetonta tietoa eri lainoista, mikä auttaa sinua löytämään sopivimman lainan omaan budjettiisi.

Myy tarpeettomat tavarasi pois

Elämä kerryttää usein myös paljon materiaalia, josta lyhyenkin ajan saatossa muodostuu tarpeetonta tavaraa. Se voi olla toiselle aarre, joten matkatiliä voi helposti kasvattaa myymällä tavaroita kohtuullisella hinnalla pois.

Tämä antaa sinulle myös konkretian tunnetta siitä, että materiaalin hankkiminen ei pitkällä juoksulla ole kestävän onnen lähde, vaan rahaa kannattaa laittaa säästöön ja investoida sitä tuleviin elämyksiin, jotka tekevät elämästä usein monin verroin rikkaampaa.