Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Näin laadit lomabudjetin – katso viisi vinkkiä helpon laskelman tekoon

Lomasta nauttimiseen kuuluu, että jokaista hankintaa ei tarvitse miettiä loputtomiin. Isoista ja pienistä hankinnoista kertyy kuitenkin iso summa, joka loman loputtua tuntuu taloudessa.

Loma-aikaan voi kuitenkin varautua yksinkertaisella laskelmalla. Hyvissä ajoin ennen lomaa laadittavaan lomabudjettiin kannattaa listata tulevia menoja. Budjettia voi seurata loma-aikana. Näin rahojen riittävyyttä voi säädellä, eikä yllätyksiä tule.

Iso osa suomalaisista aikoo käyttää lomallaan enintään tuhat euroa. Isoin menoerä on ruoka. LähiTapiola kysyi tuhannelta ihmiseltä kesälomastressistä. Vajaa kuudennes vastanneista sanoi, että stressiä aiheuttaa rahojen riittävyys. Monia huolettaa se, että rahaa menee enemmän kuin oli ajatellut.

Etukäteisellä suunnitelmalla voi lieventää stressiä. Ruutupaperi, kynä ja ehkä taskulaskin riittävät mainiosti budjetin tekemiseen. Jos osaa käyttää taulukkolaskentaohjelmaa, budjetin tekeminen on yksinkertaista.

Tässä viisi ohjetta budjetin tekoon.

1. Arvioi käytettävissä olevat rahasi

Laske yhteen lomaan varatut säästösi, summa, jonka haluat käyttää lomamenoihin loma-ajan palkastasi, luottokortin mahdollinen luotto ja muut tulot. Listattujen tulojen summa kertoo, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävissä lomallasi.

2. Suunnittele menosi

Listaa menot, joita ajattelit lomalla syntyvän. Suunnitelmaan kannattaa nostaa matkat, majoitukset, ruokamenot, pääsymaksut, matkavakuutukset ja rokotukset, lomavarusteet, muut ostokset ja tuliaiset sekä muut menot. Huomioi laskelmassa kaikkien perheenjäsenten menot.

3. Laske tulojen ja menojen erotus

Näin saat selville, miltä budjetin lopputulos näyttää ja riittävätkö rahasi lomallasi. Jos lopputulos näyttää miinusta, kannattaa joitakin lomamenoja säätää pienemmäksi.

4. Jätä liikkumavaraa

Lomabudjettia ei kannata laskea turhan tiukaksi. Jätä vähän liikkumavaraa yllättäville menoille ja herätehankinnoille.

5. Seuraa budjettia lomalla

Loman aikana tehtyä lomabudjettia kannattaa seurata. Viikoittainen lomamenojen listaus auttaa seuraamisessa ja pitää menosi aisoissa. Seuraamisen ansiosta on mahdollista välttää ikävän yllätyksen ja rahat riittivätkin lomalla.