Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Lomalle kanarialle

Lämpimät ja aurinkoiset Kanariansaaret ovat hyvästä syystä valtavan suosittu matkakohde. Kanariansaarille matkustetaan lomalle ympäri maailmaa – paljon myös Suomesta käsin. Maailman eri lomakohteet eroavat kuitenkin aina enemmän tai vähemmän Suomen oloista ja Kanariansaaret eivät ole tästä mikään poikkeus. Kerrommekin sinulle siksi muutaman hyödyllisen asian, jotka sinun tulisi tietää Kanariansaarista ennen kuin varaat matkan lomakohteeseen. Vinkkiemme avulla lomasi sujuu mukavammin ja ilman ikäviä yllätyksiä. Kerromme sinulle muun muassa millaisia Kanarian matkoja on niin sisällöiltään kuin hinnoiltaankin tarjolla sekä siitä, mitä alueelle matkustavien olisi hyvä tietää paikallisista tavoista ja saarien turvallisuudesta. Saat myös vinkkejä saariryhmän erilaisista saarista ja niiden mieleenpainuvimmista nähtävyyksistä ja tapahtumista.

Kanariansaaret ovat hintatasoltaan melko edullinen kohde

Kanariansaarten kevyt verotus mahdollistaa melko matalan hintatason. Esimerkiksi perustuotteiden hinnat ovat Suomea alhaisemmat ja majoituksenkin voi saada Suomeen nähden edullisemmin. Saarten edullisin majoitus löytyy monesti vilkkaista lomakeskuksista, sillä niissä on paljon kilpailua. Se voi kuitenkin löytyä vastaavasti myös paikallisten suosimilta alueilta, joihin turistit eivät yleensä eksy. Kanarian lennot voi saada halvimmillaan jopa noin 100–200 eurolla kun käytetään Norwegianin halpalentoja tai muita äkkilähtöjä. Äkkilähdöt ovatkin usein se edullisin vaihtoehto. Niin majoituksen kuin lennotkin voi saada melko edulliseen hintaan varsinkin, kun käyttää apunaan hintojen vertailusivustoja. Matkalle on hyvä varata tarvittava määrä rahaa yllättävien kulujen varalle. Joskus voikin olla hyvä idea ottaa myös lainaa matkaa varten, jotta lomakassa on varmasti tarpeeksi suuri.

Mitä lomalle lähtiessä tulisi ottaa huomioon

Muutama asia Kanariansaarilla poikkeaa Suomen oloista ja ne kannattaa ottaa huomioon jo ennen matkaa. Kaikki suomalaiset puhelinliittymät eivät esimerkiksi toimi ulkomailta käsin. Ulkomaan puheluiden sisältyminen omaan liittymäänsä kannattaa siis tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Joskus voit jopa joutua ottamaan kokonaan uuden liittymän. Ulkomailta soitetut puhelut voivat olla kalliita, joten avuksi kannattaa ottaa liittymävertailu. On myös hyvä kiinnittää huomiota sääoloihin. Kanariansaarten talvikuukaudet ovat hieman viileämmät, vaikkakin Kanariansaarilla voi viettää aurinkolomaa ympäri vuoden. Lisäksi matkakohteensa nähtävyyksiin ja upeisiin kohteisiin kannattaa tutustua jo ennen matkalle lähtöä. Moni nimittäin lukee näistä upeista kohteista ja nähtävyyksistä vasta palattuaan matkalta, jolloin on myöhäistä vierailla niissä.

Tutustu eri lomasaariin ja niiden ominaisuuksiin

Saariryhmän eri saarten ominaisuuksiin kannattaa hieman tutustua matkaa valitessa, jotta osaa valita parhaan mahdollisen saaren itselleen, perheelleen tai muulle matkaseurueelleen. Gran Canaria esimerkiksi tunnetaan yöelämästään, teemapuistoistaan ja ostosmahdollisuuksistaan. Teneriffa taas on monipuolinen saari, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Luontokohteista pitäville se tarjoaa myös Espanjan korkeimman huipun – 3 718 metriä korkean tulivuori Teiden, joka on saaren tunnetuin nähtävyys. Rantalomailijoille taas sopivat esimerkiksi Fuerteventura ja Lanzarote. Lanzarote sopii loistavasti etenkin lapsiperheille ja luonnonilmiöistä kiinnostuneille, sillä se tarjoaa Timanfayan jännittävän tulivuoripuiston, jossa voi tutustua kraattereihin sekä laavaluoliin ja -tunneleihin. El Hiero taas on sukeltajien suosiossa ja pieni saari sopii myös niille matkailijoille, jotka välttelevät massaturismikohteita.

Omatoimimatkoilla ja pakettimatkoilla on etunsa

On totta, että valmis pakettimatka on usein se helpoin ratkaisu. Se sisältää kaiken tarvittavan ja lomaa ei tarvitse suunnitella itse. Matkanjärjestäjän kautta järjestyy usein lentojen lisäksi myös kuljetus hotelliin ja sieltä pois, sekä tietenkin itse majoitus. Erityisesti resort-hotellia palveluineen tai all inclusive -pakettia etsiville pakettimatka voi myös tarjota ne edullisemmin kuin omatoimimatkailijoille. Pakettimatkoihin kuuluu usein myös ohjelmaa ja matkaopas on aina matkustajan tavoitettavissa ongelmien varalta. Tämä tuo turvaa etenkin niille matkustajille, joiden kielitaito on huono. Toisaalta Kanariansaaret ovat helppo matkakohde myös omatoimimatkailijoille. Omatoimimatkailijoiden lennot tulevat kuitenkin usein kalliimmiksi. Omatoimimatkoissa on se etu, että niiden avulla voi tehdä saarihyppelyä ja yöpyä vaikka useammalla saarella. Kaikkiin kohteisiin ei myöskään tehdä pakettimatkoja.

Ikimuistoisia kokemuksia kaikille

Kanariansaaret tarjoavat nähtävää ja koettavaa kaikille. Saaren tunnetuimpiin tapahtumiin kuuluvat vuosittaiset Teneriffan karnevaalit, jotka ovat maailman toiseksi suurimmat karnevaalit. Värikäs juhlinta täyttää saaren parin viikon ajaksi helmi-maaliskuussa. Luontokohteita etsivät taas voivat suunnata Lanzaroten upeaan värimaailmaan, Gran Canarian hiekkadyyneille tai vaeltamaan La Gomeran upeaan laakeripuumetsiä sisältävään Garajonayn kansallispuistoon. La Palman saari taas on kuin luonnon oma planetaario, sillä sitä pidetään yhtenä maailman parhaimmista tähtibongauspaikoista. Samalta saarelta löytyy myös Caldera de Taburienten kansallispuisto kraattereineen. Fuerteventuralla surffaaminen on sekin ikimuistoinen kokemus monelle. Tämä saari on Kanariansaarista tuulisin, joten surffaamiseen on loistavat mahdollisuudet. Saari on kokeneiden surffaajien suosiossa, mutta siellä järjestetään myös alkeiskursseja.

Kanariansaaret ovat melko turvallinen matkakohde

Turvallisuus on asia, joka tulisi ottaa huomioon minne tahansa matkustaessa. Turvallisuus eri kohteissa voi nimittäin poiketa melko paljon Suomen oloista. Kanariansaarten lomakohteet ovat kuitenkin hyvin turvallisia ja sopivatkin siksi koko perheelle. Saariryhmässä on nimittäin hyvin vähän rikollisuutta tai levottomuuksia. Yleistä varovaisuutta kannattaa silti aina noudattaa. Esimerkiksi arvotavaroitaan ei kannata jättää rannalle uimisen ajaksi ja pimeillä kujille ei kannata vaeltaa yksin suuren rahamäärän kanssa. Kanariansaarilla – erityisesti Gran Canarialla – voi myös törmätä tiettyihin turistihuijauksiin, jotka kuitenkin ovat enemmänkin ikäviä kuin vaarallisia. Kannattaa suhtautua aina terveen epäilevästi vieraisiin asioihin tai palveluihin, joita sinulle saatetaan tarjota saarella. Näitä huijauksia on kuitenkin vähemmän kuin lukuisissa muissa kohteissa.

Matkustajille saatetaan tarjota saarilla suomen kieltä puhuen esimerkiksi ilmaisia kyytejä kohteisiin tai vaikkapa ilmaisia lounaita tai arvontoja. Näiden kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä niihin sisältyy usein velvollisuus kuunnella erilaisia markkinointipuheita esimerkiksi lomaosakkeista. Tästä syystä myös hyvä lukea aina tarkkaan mihin paperiin yhteystietonsa kirjoittaa. Saarikierrosten suhteen kannattaa myös olla varuillaan, sillä nekin saattavatkin sisältää jopa tuntien tuote-esittelyjä. Yli-innokkaat korujen kauppiaat voivat myös kiinnittää matkailijoiden käsiin kuin huomaamatta koruja, joka sitten tulkitaankin heidän mielestään ostopäätökseksi. Myös rantojen kauneushoitoihin on syytä tutustua tarkasti ennen niiden ostamista, sillä ne voivat olla amatöörien tekemiä. Huoltamattomista välineistä voi saada jopa tarttuvan ja koko loman pilaavan infektion.

%d bloggaajaa tykkää tästä: