Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Kanariansaarten historiaa

Monien suomalaisten suosikki, kun on kyse matkakohteista on Kanariansaaret, tarkemmin nimettyinä Lanzarote, Teneriffa sekä Gran Canaria josta Frederik aikoinaan on myös tehnyt biisin.

Aurinkoisten maisemien sekä upeiden rantojen lisäksi nämä saaret sisältävät todella paljon historiaa. Lukuisten linnakkeiden, kirkkojen sekä patsaiden seasta löytyy myös historiallisesti merkittäviä katuja, jotka ovat varsinkin turistien keskuudessa hieman tuntemattomampia.

Yksi kohteista, Puerto de la Cruz, joka suoraan suomennettuna tarkoittaa Cruzin satamaa sisältää tusinan verran linnakkeita, pyhiinvaellus alttarin sekä todella, todella paljon kirkkoja. Tässä artikkelissa tulee olemaan monesti sana kirkko ja linnake, sillä uskonto ja tarkemmin sanottuna katolinen kirkko on kautta historian ollut vahvasti läsnä ja Espanja on yksiä viimeisiä maita euroopassa jolla uskonnolla on oikeasti vahva merkitys ihmisten elämässä.

Teiden purkaus 1430

El Penon del Fraile on yksi tälläinen hyvin pieni mutta merkittävä paikka aivan lähellä Playa Jardinin rantaa Puerto de la Cruzin kohteessa joka sai alkunsa vuonna 1430 kun Teide purkaantui. Sen jälkeen kyseinen vulkaaninen kivi lähinnä vain oli olemassa samoin kuin mikä tahansa muukin. Reilu vuosisata myöhemmin ja kivestä oli tullut enemmän kuin vain osa maaosta, siitä oli tullut monelle kristitylle pyhiinvaellus kohde, ei toki yhtä merkittävä kuin Jerusalem mutta espanjalaisille tämä kivi on silminäkijänä kammottavassa räjähdyksessä, jossa kuoli heidän maamiehiään. Vuonna 1813 genovalainen munkki lahjoitti rahaa pyhäkön rakennukselle, joka on nähtävissä tänäkin päivänä.

Portugalilaiset löysivät

Mutta vaikka itse saaret ovatkin karuja ja aikoinaan vielä karumpia niin ne olivat kuitenkin tärkeitä Espanjan valtavalle imperiumille. Saaret toimivat myöhemmin välipysäkkeinä laivoille, jotka tulivat uudesta maailmasta eli Amerikoista mutta Kanariansaaret Espanjan lipun alla sai alkunsa 1400-luvun alussa joka oli hieman sekasortoista aikaa Kanariansaarille. Moni ei ole välttämättä tietoisia tästä mutta Kanariansaaret olivat asutettuja jo ennen kuin Portugal löysi nämä saaret 1341 kuningas Afonso IV:n kustantamalla löytöretkellä ja tämä tieto onkin tärkeä, sillä noin 60 vuotta myöhemmin Espanja käynnisti ristiretkensä saarille paavin luvalla, johon Portugalilla oli hieman sanottavaa muttei voineet paavin käskylle mitään ottaen huomioon kirkon sekä Vatikaanin aseman tuolloin Euroopassa. Tästä ristiretkestä tuli kaksiosainen sekä hyvin monimutkainen, niin sotilaallisesti kuin poliittisestikkin.

Lanzaroten valloitus

Ensimmäinen oli Conquista Senorial jossa Espanja valloitti Lanzaroten, El Hierron sekä Fuertoventuran. Toinen taas oli Conquista Realenga jossa Espanja sai loput saarista eli Teneriffan, La Palmasin sekä Gran Canarian.

Kirkko antoi ihmisille toivoa ja nämä saaret sekä niiden tulivuoret olivat varmasti todella pelottavia uusille espanjalaisille asukkailleen, jonka seurauksena lukuisia kirkkoja sekä uskonnollisia keskuksia rakennettiin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: