Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Kanarian saaret ja 2020

Tämä vuosi 2020 on ollut meillekin melkoisen erikoinen vuosi. Tiedämme, että elämä jatkuu aivan samalla lailla Kanarialla kuin täällä Suomessa, mutta oma matkustamisemme saarille on nyt ”jäissä”. Mutta mitä saarille kuuluu?

Syyskuun alussa Belgian hallitus asetti Espanjan alueet matkustuskieltolistalle, paitsi Teneriffan ja muuta Kanarian saaret ovat karanteenin ja testauksen alaisia alueita. Matkustuskielto tarkoittaa että kaikki matkustaminen joka ei ole välttämätöntä on kiellettyä ja kanarian saarille matkustamista Belgiasta pyritään välttämätään, paitsi Teneriffalle, joka on vielä ns. vihreä kohde.

Kanarian saaret ovat kaikessa hiljaisuudessa pärjänneet hyvin kriisin keskellä, mutta luonnollisesti turismi on heikentynyt, minkä hyvä puoli on että mitä vähemmän turisteja, sitä paremmin saarten luonto pääsee nyt rauhassa rakentamaan itseään.

Sunnuntaina tapahtui pieni insidentti Gran Canarian kentällä kun Air Europan kone oli lähdössä kohti Espanjaa niin koneessa oli tullut käsirysy ja mies oli lyönyt toista matkustajaa. Lentokone oli jo siinä vaiheessa ollut odottamassa lähtölupaa, mutta löhtö peruttiin ja mies vietiin poliisin huostaan ja kone pääsi lähtemään 40 minuuttia myöhässä. Riita oli saanut alkunsa Air Europan kasvomaski pakosta. Vastaavia lentomaskiraivoja on tänä vuonna ollut aiemminkin eri lentoyhtiöiltä ja kyseiset matkustajat ovat päässeet nauttimaan espanjalaisen sellin ylläpidosta.

Tekemistä odotellessa

Tässä vaiheessa kun omat tulevan talvikauden reissut ovat vielä hämärän peitossa voi tarkistaa vedonlyönti tarjoukset ja bonukset. Vaikka alkuvuosi oli mitä oli, ovat urheilutapahtumat löytäneet oman tapansa toimia ja tuleva kausi pelataan pääsääntöisesti kaikissa maissa tavalla tai toisella. Esimerkiksi menneen viikonlopun Ferrarin juhlakilpailu Mugellossa oli mahdollista seurata paikanpäältä, jos olit yksi 2800 lipun ostaneista.

Espajan jalkapalloliigat starttasivat juuri. Teneriffan oma joukkue Club Deportivo Tenerife pelaa alkavalla kaudella La Ligan kakkostasolla ja aloitti kauden voitolla ottaessaan 2-0 voiton Malagasta maalintekijöinä Suso ja Jacobo. Suso muuten vaihdettiin kentältä juuri toiseen maalintekijään kuusi minuuttia ennen tuota Jacobon 2-0 maalia.

Jos et vielä ole ole käynyt katsomassa Espanjassa jalkapalloa, suosittelemme ottelutapahtumaa. Jos olet aiemmin käynyt katsomassa vain suomalaista jalkapalloa, niin tulet huomaamaan, että tuliset espanjalaiset ovat tulisia myös katsomossa.

Risteilyt alkavat

Englantilaiset aloittavat lokakuussa risteilyt Kanarian saarilla. Matkustamaan pääsee testeissä käymällä ja ne läpäisemällä. Risteilut aloittavat: TUI, Aida, Thomson sekä Cruises Europe. Lisäksi Costa Cruises aloittaa marraskuussa.Espanjan kuljetusministeri Sebastian Franquis kertoi, että vasta TUI on ilmoittanut aikeistaan ja hakenut lupaa virallisesti. Risteily-yhtiöiltä vaaditaan myös lisävakuutus, joka kattaa mahdolliset lääkintäkulut, mikäli positiivisia testeja tulee vastaan.
Syksyn matkustuskausi aloitetaan noin 1300 viikkomatkustajalla. Risteilyt ovat vain eurooppalaisille risteilyjärjestäjille. Satamiksi tulevat Las Palmasin La Luz, sekä Teneriffan Santa Cruz. Tällä hetkellä matkustajia voisi tulla Englannista, Saksasta ja Pohjoismaista. Kanarian saarten tavoitteena on saada 40% risteilymatkustajista takaisin saarille.

Jos risteilymatkustaminen kiinnostaa, niin eiköhän noita risteilyjä ala vähitellen tulla saataville myös Suomessa varattavaksi. Tänään tarkistimme asian TUI:n sivuilta, ja vielä ei ollut risteilyjä saatavilla.

Tulevan talven matkat

Jos olet katsellut tulevan talven matkoja saarille, ja ajattelit viettää joulun saarilla, olet varmasti huomannut muuttuneen hintatason – matkojen hinnat ovat nousseet. Esimerkiksi Puerto Ricoon kahdelle aikuiselle kaksi viikkoa joulunaikaan maksaa nyt halvimmillaan noin 4500 euroa ja muutama satanen lisää ja pääset Teneriffalle. Hotelleja ja matkoja on luonnollisesti tarjolla tänä vuonna vähemmän, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää, että mikäli oikeasti haluat matkustaa talvella saarille, on se vielä mahdollista. Toivotaan, että näin on myös tulevaisuudessa.