Yhteydenotot
Ota yhteyttä joko suoraan asunnonvälittäjiin tai käytä meidän palveluitamme.
SEND
Login form
Sorry, User can NOT register!

Mobiilisovellukset auttamassa matkalla

Muistatko ne ajat kun piti ottaa mukaan se kohteesta kertova pieni kirjanen ja sitten toinen pikku vihkonen, missä oli kielikäännöksiä. Tämä oli aivan arkea vielä muutama vuosi sitten ja lisäksi oli vielä erilliset karttatulosteet, jotta sitten osasi liikkua uudessa paikassa. Siihen aikaan saatiin aina pakettimatkoilla myös kunnon infopaketit kohteesta jo linja-autossa hotelille mentäessä ja oppaan kertomukset kohteesta, mutta nykyaikana kaikki on toisin.

Nykyään ei ole oppaita linja-autoissa eikä kattavia tervetulopaketteja. Kohdeoppaat ovat vähentyneet eikä niitä pieniä kirjasiakaan enää tehdä, koska ne kaikki on syrjäytetty digitaalisin keinoin ja kaikki pohjautuu omaan mukanakulkevaan puhelimeemme. Älypuhelin kattaa nuo kaikki vanhat keinot ja on tuonut mukanaan läjän uusia. Oletko itse edes tarkastanut, kuinka monta sovellusta sinulla omassa puhelimessasi edes on, tai että kuinka montaa niistä oikeasti käytät, ja kuinka monta on ollut puhelimessa alusta alkaen, etkä edes tiedä mitä ne ovat ja mitä ne tekevät.

Sovellukset voivat oikeasti auttaa

Moni älypuhelimelle saatava tai siellä jo valmiina oleva sovellus voi oikeasti auttaa matkalaista. Ajatellaan vaikka tilannetta, että olet etsimässä jotain tiettyä katua aivan uudessa kaupungissa, missä et ole koskaan aiemmin ollut. Ennen olisit joutunut kenties ostamaan kartan, mutta nykyään riittää kun avaat puhelimesi ja sieltä Google kartat -sovelluksen ja saat iha suomen kielellä jopa ääneen luettua ohjeet minne kävellä, jotta löydät perille. Sovellus jopa osaa suurinpiirtein kertoa, paljon sinulla menee aikaa kohteeseen pääsyyn. Pitää vain muistaa, että Google maps ei pysty (ei saa) tietämään tarkkaan missä olet, vaan tiedoissa on muutaman kymmenen metrin virhemarginaali, joten pieni oma valppaus katujen nimissä ja suunnissa on välillä tarpeen kohteen löytämisessä.

Toisaalla taasen voit istathaa kävellessäsi mihin tahansa matkan varrella olevaan kahvilaan pelataksesi hetken vaikka Nopeampi BP mobiilipelejä tai tarkistaa sukulaisten ja kavereiden sosiaalisen median viestit tai vaikkapa pelata pari kättä pokerihuoneessa – ei mikään tällainen ollut mahdollista ennen 2010-luvun kehitystä.

Yksi hyvä sovellus on sellainen, mitä voit käyttää muistisi avuksi jo lähdön kiireisillä hetkillä. Muistatko passin, rahat, sen ja sen tavaran, liput yms. Esimerkiksi puhelimen Evernote tai vastaava muistio, on oiva ja parempi väline kuin paperilappuset – tai voit käyttää vaikka Google kalenteria muistuttamaan sinua kaikista eri asioista, jotka pitäisi hoitaa ennen matkalle lähtöä.

Entäs sitten ne matkakohteiden omat opasvihkoset – ne on syrjäyttänyt esimerkiksi Tripadvisor, jota voi lukea joko netissä tai omana sovelluksenaan ja se kyllä kertoo ravintoloista ja alueen palveluista, kuten muut turistit ovat ne kokeneet. Pitää vain muistaaa, että Tripadvisorissa on kaikkien maiden ja kaikkien turistien kommentit ja arvostelut ja välillä kulttuurilliset erot vaikuttavat huomattavasti palvelun tai ravintolan saamaan tulokseen – eli kannattaa ensi sijaisesti katsoa oman maan kansalaisten kommentteja.

Osaatko kieltä – ei hätää, Google auttaa

Tiesitkö, että Googlella (ja monella muulla) on tarjolla ilmainen käännösohjelma, joka antaa sinulle tarpeellisia sanoja ja lauseita ja jopa lausuu ne puolestasi tarpeen mukaan. Esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa tämä on todella kätevä, koska välttämättä englannin tai saksan tai ranskan kielen osaaminen ei riitäkään, joten Google Translate on oikeasti käyttökelpoinen.

Nämä kaksi maksutonta sovellusta: Google maps ja Google Translate ovat ne sovellukset, jotka tulevat vastaan muissakin netin tätä artikkelia vastaavissa kirjoituksissa, mutta tiesitkö, että Google sitten myös muistaa missä olet käynyt ja koska olet siellä ollut?